dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Válková, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2018-08-30T07:43:02Z |
|
dc.date.available |
2018-08-30T07:43:02Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2017-07-14 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71657 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá bioflavonoidními látkami kvercetinem a rutinem a jejich chemickými a biologickými vlastnostmi. Dále práce uvádí jejich výskyt v potravinách a jejich vliv na lidské zdraví. Zkoumá jejich stabilitu v závislosti na fyzikálních a chemických podmínkách. Zabývá se vhodnými kulinárními úpravami potravin s obsahem těchto látek při zachování jejich zdravotních účinků. |
cze |
dc.format |
52 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kvercetin |
cze |
dc.subject |
rutin |
cze |
dc.subject |
bioflavonoidy |
cze |
dc.subject |
výskyt v potravinách |
cze |
dc.subject |
zdravotní účinky |
cze |
dc.subject |
kulinární úpravy |
cze |
dc.subject |
quercetin |
eng |
dc.subject |
rutin |
eng |
dc.subject |
bioflavonoids |
eng |
dc.subject |
occurence in foods |
eng |
dc.subject |
health effects |
eng |
dc.subject |
culinary processing |
eng |
dc.title |
Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka |
cze |
dc.title.alternative |
Quercetin and rutin: its stability and the effect on human health |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2018-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on the bioflavonoids quercetin and rutin and their chemical and biological characteristics. The thesis inquires into their occurrence in foods and their effect on human health. It deals with their stability depending on the physical and chemical conditions. It looks into appropriate culinary processing of foods containing these substances while preserving their beneficial effects on health. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38757 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33784 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |