Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Válková, Anna
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:02Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:02Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2017-07-14
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71657
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá bioflavonoidními látkami kvercetinem a rutinem a jejich chemickými a biologickými vlastnostmi. Dále práce uvádí jejich výskyt v potravinách a jejich vliv na lidské zdraví. Zkoumá jejich stabilitu v závislosti na fyzikálních a chemických podmínkách. Zabývá se vhodnými kulinárními úpravami potravin s obsahem těchto látek při zachování jejich zdravotních účinků. cze
dc.format 52 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject kvercetin cze
dc.subject rutin cze
dc.subject bioflavonoidy cze
dc.subject výskyt v potravinách cze
dc.subject zdravotní účinky cze
dc.subject kulinární úpravy cze
dc.subject quercetin eng
dc.subject rutin eng
dc.subject bioflavonoids eng
dc.subject occurence in foods eng
dc.subject health effects eng
dc.subject culinary processing eng
dc.title Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka cze
dc.title.alternative Quercetin and rutin: its stability and the effect on human health eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-22
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on the bioflavonoids quercetin and rutin and their chemical and biological characteristics. The thesis inquires into their occurrence in foods and their effect on human health. It deals with their stability depending on the physical and chemical conditions. It looks into appropriate culinary processing of foods containing these substances while preserving their beneficial effects on health. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38757
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33784
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account