Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka
Bakalářská práceStatus neznámýDatum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá bioflavonoidními látkami kvercetinem a rutinem a jejich chemickými a biologickými vlastnostmi. Dále práce uvádí jejich výskyt v potravinách a jejich vliv na lidské zdraví. Zkoumá jejich stabilitu v závislosti na fyzikálních a chemických podmínkách. Zabývá se vhodnými kulinárními úpravami potravin s obsahem těchto látek při zachování jejich zdravotních účinků.
Rozsah stran
52 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D38757
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
kvercetin, rutin, bioflavonoidy, výskyt v potravinách, zdravotní účinky, kulinární úpravy, quercetin, rutin, bioflavonoids, occurence in foods, health effects, culinary processing