Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Jelínková, Kateřina
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:57Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:57Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-09
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70786
dc.description.abstract První část této diplomové práce se zabývá sorpčními izotermami. Jejich měřením, matematickým popisem, jednotlivými typy a jejich využitím pro praxi. Experimentálně byly stanoveny sorpční izotermy prášku z lusků rohovníku (Ceratonia siliqua) před a po pražení. Druhá část této diplomové práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi rohovníku. V rámci experimentu byly připraveny muffiny s různým podílem prášku z lusků rohovníku (praženého a nepraženého) a sledován jejich vliv na vybrané antioxidační parametry. cze
dc.format 74 s
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject sorpční izoterma cze
dc.subject rohovník cze
dc.subject muffin cze
dc.subject antioxidační vlastnosti cze
dc.subject sorption isotherm eng
dc.subject carob powder eng
dc.subject muffin eng
dc.subject antioxidant properties eng
dc.title Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů cze
dc.title.alternative The effect of carob powder on antioxidant properties of muffins eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Hájek, Tomáš cze
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated The first part of this Diploma Thesis deals with moistire adsorption isotherms, their determination, measurement, mathematical description, their types and their use in practice. SMoisture adorption isotherms of carob powder were experimentally established. The second part of this Diploma Thesis deals with antioxidant properties of carob poeder. Then muffins were prepared with addition of various levels of carob powder (roasted and unroasted) and antioxidant properties were determined. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Bioanalytik cze
dc.thesis.degree-name Mgr.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37691
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence Prezentace výsledků diplomové práce. Diskuze k posudku vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k DP. cze
dc.identifier.stag 35209
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet