dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Jelínková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2018-06-14T06:03:57Z |
|
dc.date.available |
2018-06-14T06:03:57Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-05-09 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/70786 |
|
dc.description.abstract |
První část této diplomové práce se zabývá sorpčními izotermami. Jejich měřením, matematickým popisem, jednotlivými typy a jejich využitím pro praxi. Experimentálně byly stanoveny sorpční izotermy prášku z lusků rohovníku (Ceratonia siliqua) před a po pražení.
Druhá část této diplomové práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi rohovníku. V rámci experimentu byly připraveny muffiny s různým podílem prášku z lusků rohovníku (praženého a nepraženého) a sledován jejich vliv na vybrané antioxidační parametry. |
cze |
dc.format |
74 s |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sorpční izoterma |
cze |
dc.subject |
rohovník |
cze |
dc.subject |
muffin |
cze |
dc.subject |
antioxidační vlastnosti |
cze |
dc.subject |
sorption isotherm |
eng |
dc.subject |
carob powder |
eng |
dc.subject |
muffin |
eng |
dc.subject |
antioxidant properties |
eng |
dc.title |
Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů |
cze |
dc.title.alternative |
The effect of carob powder on antioxidant properties of muffins |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Hájek, Tomáš |
cze |
dc.date.accepted |
2018-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The first part of this Diploma Thesis deals with moistire adsorption isotherms, their determination, measurement, mathematical description, their types and their use in practice. SMoisture adorption isotherms of carob powder were experimentally established.
The second part of this Diploma Thesis deals with antioxidant properties of carob poeder. Then muffins were prepared with addition of various levels of carob powder (roasted and unroasted) and antioxidant properties were determined. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Bioanalytik |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37691 |
|
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
Prezentace výsledků diplomové práce.
Diskuze k posudku vedoucího a oponenta diplomové práce.
Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k DP. |
cze |
dc.identifier.stag |
35209 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |