Publikace: Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Jelínková, Kateřina
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
První část této diplomové práce se zabývá sorpčními izotermami. Jejich měřením, matematickým popisem, jednotlivými typy a jejich využitím pro praxi. Experimentálně byly stanoveny sorpční izotermy prášku z lusků rohovníku (Ceratonia siliqua) před a po pražení.
Druhá část této diplomové práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi rohovníku. V rámci experimentu byly připraveny muffiny s různým podílem prášku z lusků rohovníku (praženého a nepraženého) a sledován jejich vliv na vybrané antioxidační parametry.
Popis
Klíčová slova
sorpční izoterma, rohovník, muffin, antioxidační vlastnosti, sorption isotherm, carob powder, muffin, antioxidant properties