Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Jelínková, Kateřina

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

První část této diplomové práce se zabývá sorpčními izotermami. Jejich měřením, matematickým popisem, jednotlivými typy a jejich využitím pro praxi. Experimentálně byly stanoveny sorpční izotermy prášku z lusků rohovníku (Ceratonia siliqua) před a po pražení. Druhá část této diplomové práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi rohovníku. V rámci experimentu byly připraveny muffiny s různým podílem prášku z lusků rohovníku (praženého a nepraženého) a sledován jejich vliv na vybrané antioxidační parametry.

Popis

Klíčová slova

sorpční izoterma, rohovník, muffin, antioxidační vlastnosti, sorption isotherm, carob powder, muffin, antioxidant properties

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By