Oleokanthal v olivovém oleji

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Fischer, Jan
dc.contributor.author Jakubů, Klára
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:26Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:26Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-11
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70759
dc.description.abstract Tato práce se zabývá oleokantalem v extra panenském olivovém oleji. V teoretické části je charakterizován olivový olej a jsou uvedeny možnosti stanovení obsahu oleokantalu v extra panenském olivovém oleji. V experimentální části je popsán postup zpracování olivového oleje pomocí dvojnásobné extrakce a postup optimalizace podmínek analýzy extraktu kapalinovou chromatografií s UV detekcí. Optimalizovaným postupem bylo zpracováno a analyzováno celkem devatenáct vzorků extra panenského olivového oleje a jeden vzorek oleje z olivových pokrutin. Nalezený obsah oleokantalu byl v rozmezí 2,8 - 27,2 mg na 100 g olivového oleje. K identifikaci vznikajících hemiacetalů oleokantalu, které byly použity pro jeho kvantifikaci, byla použita metoda měření LC-MS. cze
dc.format 88 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject oleokantal cze
dc.subject olivový olej cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject oleocanthal eng
dc.subject olive oil eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.title Oleokanthal v olivovém oleji cze
dc.title.alternative Oleocanthal on olive oil eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Bajer, Tomáš
dc.date.accepted 2018-06-04
dc.description.abstract-translated This thesis deals with oleocantal in extra virgin olive oil. In the theoretical part, there is a characterization of olive oil and the possibilities of determining oleocantal in extra virgin olive oil. The experimental part contains describtion of processing olive oil by double extraction and describtion of the procedure for optimizing the conditions of analysis of the extract by using liquid chromatography with UV detection. All nineteen samples of extra virgin olive oil and one olive oil from the cake were processed and analyzed in an optimized manner. The found content of oleocantal ranged from 2,8 to 27,2 mg per 100 g of olive oil. To identify and quantification the resulting oleocantal hemiacetals was used LC-MS technique. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38766
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35631
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet