Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji

Show simple item record

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Branský, Václav
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:14Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:14Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-11
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70738
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky identifikovány pomocí spojení GC/MS. cze
dc.format 88 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject zelený čaj cze
dc.subject SPME cze
dc.subject plynová chromatografie cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject plánování experimentů cze
dc.subject green tea eng
dc.subject SPME eng
dc.subject gas chromatography eng
dc.subject extraction eng
dc.subject design of experiments eng
dc.title Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji cze
dc.title.alternative Analysis of Aromatic Compounds Present in Green Tea eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Fischer, Jan
dc.date.accepted 2018-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First, SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter & Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions were used for analysis of 13 green tea samples. Furthermore, volatile substances were identified by GC/MS. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38763
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student úspěšne obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35577
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account