dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Branský, Václav
|
|
dc.date.accessioned |
2018-06-14T06:03:14Z |
|
dc.date.available |
2018-06-14T06:03:14Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-05-11 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/70738 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích
zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve
byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky.
K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky
separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky
identifikovány pomocí spojení GC/MS. |
cze |
dc.format |
88 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zelený čaj |
cze |
dc.subject |
SPME |
cze |
dc.subject |
plynová chromatografie |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
plánování experimentů |
cze |
dc.subject |
green tea |
eng |
dc.subject |
SPME |
eng |
dc.subject |
gas chromatography |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.subject |
design of experiments |
eng |
dc.title |
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Aromatic Compounds Present in Green Tea |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Fischer, Jan |
|
dc.date.accepted |
2018-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds
presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First,
SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter &
Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions
were used for analysis of 13 green tea samples. Furthermore, volatile substances were
identified by GC/MS. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38763 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student úspěšne obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35577 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |