Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích
zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve
byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky.
K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky
separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky
identifikovány pomocí spojení GC/MS.
Rozsah stran
88 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D38763
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
zelený čaj, SPME, plynová chromatografie, extrakce, plánování experimentů, green tea, SPME, gas chromatography, extraction, design of experiments