Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky identifikovány pomocí spojení GC/MS.

Rozsah stran

88 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D38763

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

zelený čaj, SPME, plynová chromatografie, extrakce, plánování experimentů, green tea, SPME, gas chromatography, extraction, design of experiments

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced