Digitální knihovnaUPCE
 

Faktory virulence a tvorba bakteriálního biofilmu u arkobakterů

Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Arkobaktery jsou obávané bakterie z potravin. K detekci virulentně asociovaných genů se využívá celá řada metod. Mezi nejvyužívanější techniky v současné době patří metody molekulárně-biologické, založené na polymerázové řetězové reakci. Pro hodnocení tvorby biofimu se využívají například metody kultivační a mikroskopické, avšak především metody molekulárně-biologické či spektrofotometrické

Rozsah stran

p. 203-208

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

SGS_2017_004/Moderní analytické, molekulárně biologické, mikrobiologické a cytologické metody použitelné pro klinické účely

Zdrojový dokument

Studentská vědecká odborná činnost 2016/2017 : sborník příspěvků

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Studentská vědecká odborná činnost 2016/2017 (12.06.2017 - 12.06.2017, Pardubice)

ISBN

978-80-7560-084-4

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

arkobakter, biofilm, faktory virulence, arcobacters, biofilm, virulence factors

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced