Faktory virulence a tvorba bakteriálního biofilmu u arkobakterů
Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprintDatum publikování
2017
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Arkobaktery jsou obávané bakterie z potravin. K detekci virulentně asociovaných genů se využívá celá řada metod. Mezi nejvyužívanější techniky v současné době patří metody molekulárně-biologické, založené na polymerázové řetězové reakci. Pro hodnocení tvorby biofimu se využívají například metody kultivační a mikroskopické, avšak především metody molekulárně-biologické či spektrofotometrické
Rozsah stran
p. 203-208
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
SGS_2017_004/Moderní analytické, molekulárně biologické, mikrobiologické a cytologické metody použitelné pro klinické účely
Zdrojový dokument
Studentská vědecká odborná činnost 2016/2017 : sborník příspěvků
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
open access
Název akce
Studentská vědecká odborná činnost 2016/2017 (12.06.2017 - 12.06.2017, Pardubice)
ISBN
978-80-7560-084-4
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
arkobakter, biofilm, faktory virulence, arcobacters, biofilm, virulence factors