Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Burešová, Adriana
dc.date.accessioned 2017-09-19T08:24:51Z
dc.date.available 2017-09-19T08:24:51Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-06-26
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/69362
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin. cze
dc.format 46 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject kyselost cze
dc.subject překyselení cze
dc.subject kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny cze
dc.subject kyselinotvorné a zásadotvorné složky cze
dc.subject acidity eng
dc.subject hyperacidity eng
dc.subject acidifying and alkalizing food eng
dc.subject acid-forming nutrients eng
dc.subject alkali-forming nutrients eng
dc.title Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu cze
dc.title.alternative Acidifying and alkalizing foods, hyperacidity of the organism eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2017-08-23
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with acidifying and alkalizing foods. The thesis describes individual acid-forming and alkali-forming nutrients. The next part is dedicated to determination of acidity of selected foods. In this work health risks connected with the consumption of acidifying foods are discussed. In the final part of this thesis there are dietary practises connected with using acidifying and alkalizing foods described. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37299
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.identifier.stag 33310
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet