Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Burešová, Adriana

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.

Popis

Klíčová slova

kyselost, překyselení, kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, kyselinotvorné a zásadotvorné složky, acidity, hyperacidity, acidifying and alkalizing food, acid-forming nutrients, alkali-forming nutrients

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By