Publikace: Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Burešová, Adriana
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.
Popis
Klíčová slova
kyselost, překyselení, kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, kyselinotvorné a zásadotvorné složky, acidity, hyperacidity, acidifying and alkalizing food, acid-forming nutrients, alkali-forming nutrients