dc.contributor.advisor |
Zemanová, Barbora |
|
dc.contributor.author |
Cháberová, Karolína
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:22:20Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:22:20Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-08-15 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69221 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na význam podnikové kultury v kontextu principů neustálého zlepšování. Teoretická část se zabývá tím, co je to kultura obecně, co je podniková kultura, jak by podniková kultura měla vypadat, aby byla v hodná pro aplikaci principů zlepšení a samotnými principy neustálého zlepšování.
V praktické části je popsána společnost Hügli Food, s.r.o. a provedena analýza jejich podnikové kultury a principů zlepšování, které využívají. |
cze |
dc.format |
71 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kultura |
cze |
dc.subject |
podniková kultura |
cze |
dc.subject |
principy neustálého zlepšování |
cze |
dc.subject |
Kaizen |
cze |
dc.subject |
Lean filozofie |
cze |
dc.subject |
culture |
eng |
dc.subject |
corporate culture |
eng |
dc.subject |
principles of constantly improving |
eng |
dc.subject |
Kaizen |
eng |
dc.subject |
Lean philosophy |
eng |
dc.title |
Význam podnikové kultury při aplikaci principů neustálého zlepšování |
cze |
dc.title.alternative |
Importance of corporate culture while applying principles of constantly improving |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-09-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor's thesis deals with importance of corporate culture in the context of principles of continuous improvement. In theoretical part is described what it is culture in general, what it is corporate culture, how corporate culture should look like to be suitable for use principles of improving and described the pronciples of constantly improving.
In practical part is described and characterized company Hügli Food, s.r.o. In the following steps their corporate culture and principles that they use were analysed. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a provoz podniku |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.identifier.signature |
D36908 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Studentka představila komisi bakalářskou práci s názvem Význam podnikové kultury při aplikaci principů neustálého zlepšování. Cílem práce je analýza a zhodnocení významu charakteru podnikové kultury při aplikaci principů neustálého zlepšování. Studentka zodpověděla následující otázky: Z jakého důvodu uvádíte jako doporučení pro podnik zavedení 3. směny? Přineslo by toto opatření zlepšení podnikové kultury? Objasněte jací zaměstnanci, a z jakého důvodu se účastní školení zaměřených na neustálé zlepšování. Jakou má podnik v tomto směru nastavenou politiku? Jak byste vlastními slovy definovala charakter podnikové kultury v podniku? Co to jsou principy neustálého zlepšování? Jaký je systém odměn podporující inovaci? |
cze |
dc.identifier.stag |
31659 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |