Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině

Show simple item record

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Tocháčková, Denisa
dc.date.accessioned 2017-09-19T08:20:01Z
dc.date.available 2017-09-19T08:20:01Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-07-12
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/69083
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí. cze
dc.format 46 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin C cze
dc.subject kyselina askorbová cze
dc.subject obsah cze
dc.subject tepelná úprava cze
dc.subject HPLC/UV cze
dc.subject vitamin C eng
dc.subject ascorbic acid eng
dc.subject content eng
dc.subject thermal processing eng
dc.subject HPLC/UV eng
dc.title Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině cze
dc.title.alternative Influence of vegetable heat treatment on vitamin C content eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2017-08-22
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration in broccolli before and after the heat treatment by using HPLC method with UV detection. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37092
dc.thesis.degree-program Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.description.defence Obsah vitaminu C v brokolicovém vývaru, příprava vzorku cze
dc.identifier.stag 33011
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account