Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí.

Rozsah stran

46 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Farmakochemie a medicinální materiály

Studijní program

Farmakochemie a medicinální materiály

Signatura tištěné verze

D37092

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

vitamin C, kyselina askorbová, obsah, tepelná úprava, HPLC/UV, vitamin C, ascorbic acid, content, thermal processing, HPLC/UV

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced