dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Tocháčková, Denisa
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:20:01Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:20:01Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-07-12 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69083 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí. |
cze |
dc.format |
46 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamin C |
cze |
dc.subject |
kyselina askorbová |
cze |
dc.subject |
obsah |
cze |
dc.subject |
tepelná úprava |
cze |
dc.subject |
HPLC/UV |
cze |
dc.subject |
vitamin C |
eng |
dc.subject |
ascorbic acid |
eng |
dc.subject |
content |
eng |
dc.subject |
thermal processing |
eng |
dc.subject |
HPLC/UV |
eng |
dc.title |
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině |
cze |
dc.title.alternative |
Influence of vegetable heat treatment on vitamin C content |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration in broccolli before and after the heat treatment by using HPLC method with UV detection. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37092 |
|
dc.thesis.degree-program |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.description.defence |
Obsah vitaminu C v brokolicovém vývaru, příprava vzorku |
cze |
dc.identifier.stag |
33011 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |