dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Šuhajová, Dominika
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:10:06Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:10:06Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-05-12 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68460 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá využitím mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek piva. Teoretická část se zaměřuje na popis mikroextrakce tuhou fází jako metody, popisuje profil těkavých látek zejména sladu a chmele, a také popisuje plynovou chromatografii ve spojení s hmotnostní detekcí a možnosti identifikace sloučenin. Experimentální část je věnována optimalizaci HS-SPME GC/MS metody využívající kombinaci více sorpčních teplot a identifikaci sloučenin v analyzovaných vzorcích piv. |
cze |
dc.format |
103 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
HS-SPME |
cze |
dc.subject |
piva |
cze |
dc.subject |
profily těkavých látek |
cze |
dc.subject |
plynové chromatografie |
cze |
dc.subject |
beer |
eng |
dc.subject |
volatile profile |
eng |
dc.subject |
gas chromatography |
eng |
dc.title |
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva |
cze |
dc.title.alternative |
Solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer aromaprofile |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Bajer, Tomáš |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer volatile profile. The theoretical part deals with the description of solid phase microextraction method, it describes the profile of main substances originating from malt and hop and also describes the fundamental principles of gas chromatography in combination with mass spectrometry detection and identification of compounds. The experimental part is devoted to the optimization of the HS-SPME GC/MS method based on combination of more temperatures and the identification of the compounds in the analyzed beer samples. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37228 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka úspěšně obhájila diplomovu práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33354 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |