Digitální knihovnaUPCE
 

Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá využitím mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek piva. Teoretická část se zaměřuje na popis mikroextrakce tuhou fází jako metody, popisuje profil těkavých látek zejména sladu a chmele, a také popisuje plynovou chromatografii ve spojení s hmotnostní detekcí a možnosti identifikace sloučenin. Experimentální část je věnována optimalizaci HS-SPME GC/MS metody využívající kombinaci více sorpčních teplot a identifikaci sloučenin v analyzovaných vzorcích piv.

Rozsah stran

103 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D37228

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

HS-SPME, piva, profily těkavých látek, plynové chromatografie, beer, volatile profile, gas chromatography

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced