Digitální knihovnaUPCE
 

Využití vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá technikou Vac-HSSPME ve spojení s plynovou chromatografií pro analýzu profilu těkavých látek piva. V teoretické části je popsána výroba piva, extrakční metody a chromatografické metody. V experimentální části byl zkoumán vliv vakua na účinnost extrakce. Též byly porovnávány různé způsoby evakuace měřící nádobky. Finální podmínky byly aplikovány na reálné vzorky piv.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D37232

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

extrakce, plynová chromatografie, piva, Vac-HSSPME, HS-SPME, extraction, gas chromatography, beer

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced