Antimicrobial activity of the extracts from the Sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) against bacteria of the genus Arcobacter
Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprintDatum publikování
2016
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Československá společnost mikrobiologická
Abstrakt
The number of multiresistant strains of bacteria has been increasing rapidly in the last few years. Same can be said for arcobacters, where the resistance against some common antibiotics has been proven. Bacteria of the genus Arcobacter can be a cause of unpleasant diseases not only for animals but also for humans. Therefore their existence in food has to be eliminated. The aim of this project was to test the survival of these microorganisms in the presence of the extracts from sea buckthorn berries. The results of this study show that the sea buckthorn has a bright future as an antimicrobial agent against bacteria of the genus Arcobacter.
Rozsah stran
p. 143-144
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
open access
Název akce
27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické (07.09.2016 - 09.09.2016)
ISBN
978-80-270-0136-1
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
sea buckthorn, antimicrobial effect, Arcobacter spp., natural extract, rakytník, antimikrobiální vliv, Arcobacter spp., přírodní extrakt