Digitální knihovnaUPCE
 

Antimicrobial activity of the extracts from the Sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) against bacteria of the genus Arcobacter

Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Československá společnost mikrobiologická

Abstrakt

The number of multiresistant strains of bacteria has been increasing rapidly in the last few years. Same can be said for arcobacters, where the resistance against some common antibiotics has been proven. Bacteria of the genus Arcobacter can be a cause of unpleasant diseases not only for animals but also for humans. Therefore their existence in food has to be eliminated. The aim of this project was to test the survival of these microorganisms in the presence of the extracts from sea buckthorn berries. The results of this study show that the sea buckthorn has a bright future as an antimicrobial agent against bacteria of the genus Arcobacter.

Rozsah stran

p. 143-144

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické (07.09.2016 - 09.09.2016)

ISBN

978-80-270-0136-1

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

sea buckthorn, antimicrobial effect, Arcobacter spp., natural extract, rakytník, antimikrobiální vliv, Arcobacter spp., přírodní extrakt

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced