Digitální knihovnaUPCE
 

Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku

Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.

Rozsah stran

p. 197-202

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků

Vydavatelská verze

null

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 (14.06.2016 - 14.06.2016)

ISBN

978-80-7560-004-2

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Sorpční extrakce z headspace, Těkavé sirné sloučeniny, GC-ECD, Headspace Sorptive Extraction, Volatile Sulphur Compounds, GC-ECD

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced