Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprintSoubory
Datum publikování
2016
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.
Rozsah stran
p. 197-202
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků
Vydavatelská verze
null
Přístup k e-verzi
open access
Název akce
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 (14.06.2016 - 14.06.2016)
ISBN
978-80-7560-004-2
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Sorpční extrakce z headspace, Těkavé sirné sloučeniny, GC-ECD, Headspace Sorptive Extraction, Volatile Sulphur Compounds, GC-ECD