dc.contributor.author |
Šuhajová, Dominika
|
cze |
dc.contributor.author |
Adámková, Karolína
|
cze |
dc.contributor.author |
Eisner, Aleš
|
cze |
dc.contributor.author |
Adam, Martin
|
cze |
dc.date.accessioned |
2017-05-11T10:34:39Z |
|
dc.date.available |
2017-05-11T10:34:39Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
cze |
dc.identifier.isbn |
978-80-7560-004-2 |
cze |
dc.identifier.issn |
|
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/67110 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla. |
cze |
dc.format |
p. 197-202 |
cze |
dc.language.iso |
cze |
cze |
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.relation.ispartof |
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků |
cze |
dc.rights |
open access |
cze |
dc.subject |
Sorpční extrakce z headspace |
cze |
dc.subject |
Těkavé sirné sloučeniny |
cze |
dc.subject |
GC-ECD |
cze |
dc.subject |
Headspace Sorptive Extraction |
eng |
dc.subject |
Volatile Sulphur Compounds |
eng |
dc.subject |
GC-ECD |
eng |
dc.title |
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku |
cze |
dc.title.alternative |
Utilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garlic |
eng |
dc.type |
ConferenceObject |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work deals with the optimisation of stir-bar sorptive extraction method in headspace mode for isolation of garlic sulphur volatile compounds followed with analysis by gac chromatography with electron capture detector. By the Plackett-Burman design the significant parameters affecting the extraction process were selected and these were subsequently re-optimised according to central composite design approach. Among the tested parameters a sample amount, temperature and time of extraction, ionic strength adjustment, temperature and time of desorption and desorption solution volume were belonging. |
eng |
dc.event |
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 (14.06.2016 - 14.06.2016) |
cze |
dc.peerreviewed |
yes |
cze |
dc.publicationstatus |
postprint |
cze |
dc.relation.publisherversion |
null |
|
dc.identifier.obd |
39877132 |
cze |