Digitální knihovnaUPCE
 

Aditiva v nealkoholických nápojích a jejich vliv na zdraví: mýty a fakta

Konferenční objektpeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Vysoká škola obchodní a hotelová

Abstrakt

Nealkoholické nápoje jsou nedílnou součástí nabídky gastronomických zařízení. Jejich spotřeba je ovlivněna nejen ročním obdobím, ale také chutí, reklamou a současnými trendy v oblasti výživy. Mnoho ochucených nealkoholických nápojů světových značek obsahuje aditivní látky, které dávají těmto nápojům charakteristickou chuť, barvu nebo prodlužují jejich trvanlivost. V této práci jsou hodnoceny vybrané zdravotní aspekty konzumace aditivních látek v ochucených nealkoholických nápojích zejména ze skupiny sladidel, senzoricky významných látek a konzervantů. Uvedené hodnocení je dáno do souvislosti s některými mýty a polopravdami, které se objevují na internetu.

Rozsah stran

p. 13-20

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu (21.04.2016 - 21.04.2016)

ISBN

978-80-87300-89-3

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Artificial sweetener, preservative, phosphoric acid, human health

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced