Digitální knihovnaUPCE
 

Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta-analýza dat

Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Vysoká škola obchodní a hotelová

Abstrakt

V této práci byl aplikován meta-analytický postup (poměr výsledků, PV) pro zjištění efektu teploty sušení na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině u studií publikovaných v letech 1990-2016. Hodnoty PV klesaly s rostoucí teplotou sušení v porovnání s obsahem látek v syrovém produktu. Při srovnání obsahu karotenoidů a antokyanů v produktech sušených při nízké teplotě (40°C) a vyšších teplotách (50°C-80°C) nebyl zjištěn významný rozdíl v obsahu sledovaných látek.

Rozsah stran

p. 11-16

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z desáté mezinárodní vědecké konference

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu (27.04.2017 - 27.04.2017)

ISBN

978-80-87300-95-4

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Meta-analýza, sušárna, karotenoidní látky, antokyany, Meta-analysis, air-forced oven, carotenoid, anthocyanin

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced