Digitální knihovnaUPCE
 

Živé potraviny: nová výzva v bezpečnosti potravin

Konferenční objektpeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

Abstrakt

V práci byla hodnocena kvalita ovocných tyčinek určených pro veganskou stravu. V rámci monitoringu byly sledovány mikrobiologické ukazatele, obsah antioxidantů (fenolové látky, flavonoidy a kondenzované taniny). Vzhledem ke zpracování produktu při nízké teplotě (42 °C) byla zjištěna dobrá kvalita tuku obsaženého ve výrobcích (peroxidové číslo, thiobarbiturové číslo) a stanoveny aktivní enzymy kataláza a superoxid dismutáza. Vzorky měly velmi vysokou antioxidační kapacitu. Konzumace testovaných výrobků však může být riziková, vzhledem k přítomnosti anaerobních sporotvorných mikroorganismů.

Rozsah stran

p. 111-114

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z XII. medzinárodnej vedecké konferencie

Vydavatelská verze

http://www.potravinarstvo.com/dokumenty/books/zbornik2016.pdf

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Bezpečnosť a kontrola potravín (07.04.2016 - 08.04.2016)

ISBN

978-80-552-1481-8

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Raw food, antioxidant, quality, sporeforming bacteria, fungi

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced