dc.contributor.advisor |
Vytřas, Karel |
|
dc.contributor.author |
Herynková, Marie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:24:13Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:24:13Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-06-29 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65536 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je převážně zaměřena na možnosti elektrochemického stanovení v tucích rozpustných vitamínů prostřednictvím nejrůznějších elektrochemických technik. Zjednodušeně lze lipofilní vitamíny rozdělit do čtyř základních skupin, jako jsou karotenoidy (A), kalciferoly (D), tokoferoly (E) a fylochinony (K). Pro bližší pochopení studované problematiky bylo nezbytně nutné popsat chemickou strukturu jednotlivých vitamínů, jejich význam pro lidský organismus, popsat jejich metabolické dráhy a výskyt v potravinách. Kromě výše uvedeného elektrochemického stanovení jsou přehledně uvedeny stávající analytické metody pro jejich stanovení a demonstrovány na reálných vzorcích. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
lipofilní vitamíny |
cze |
dc.subject |
metabolické dráhy |
cze |
dc.subject |
potraviny |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
cyklická voltametrie. |
cze |
dc.subject |
lipophilic vitamins |
eng |
dc.subject |
metabolit pathways |
eng |
dc.subject |
foodstuffs |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.subject |
cyclic voltammetry. |
eng |
dc.title |
Elektrochemické stanovení vitamínů rozpustných v tucích |
cze |
dc.title.alternative |
Electrochemical determination of fat-soluble vitamins |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work deals to possibilities of electrochemical determination of lipophilic vitamins using various electrochemical techniques. They can be divided to four main groups such as carotenoids (A), calciferols (D), tocopherols (E) and phylloquinones (K). Due to easier understanding, their individual chemical structures, importance for human organism, corresponding metabolic pathways and monitoring of their contents in food stuffs were necessary to described. In addition to the above electrochemical determination, other non-electrochemical analytical methods suitable for their analysis of real samples are demonstrated. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Zdravotní laborant |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D34799 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.identifier.stag |
26990 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |