Digitální knihovnaUPCE
 

Význam hořčíku ve výživě člověka

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

V teoretické části bakalářské práce se pojednává o důležitosti prvku (hořčíku), je zde popsána obecná charakteristika, fyziologické a biochemické funkce. Následně se práce věnuje metabolismu hořčíku v lidském organismu. Jsou zde uvedeny zdroje, zvýšená potřeba a doporučené denní dávky hořčíku. Dále se zaměřuje na projevy nedostatku a nadbytku hořčíku. Základem praktické části byl dotazník. V jeho první polovině byly zjišťovány příznaky způsobené nedostatkem hořčíku a činnost vyžadující zvýšený příjem. V druhé polovině dotazníku bylo zjišťováno, zda respondenti konzumují potraviny s vyšším obsahem hořčíku nebo pijí minerální vodu Magnesia.

Rozsah stran

62 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35508

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

hořčík, nedostatek, léčba, konzumace, potraviny, dotazník, magnesium, deficiency, treatment, eating, food, questionnaire

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced