Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Švecová, Blanka |
|
dc.contributor.author |
Kadrmasová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:42Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:42Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-08-01 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna ( studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65499 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá propolisem, zejména jeho složením, účinky a analýzou. Práce je rozdělena na tři části. První část se zabývá charakteristikou a složením propolisu, jakým způsobem jej včely získávají a využívají a k čemu je využíván v léčitelství a farmacii. Druhá část této práce je věnována účinkům propolisu a jejich prokázání. Jedná se zejména o účinky antioxidační, antimikrobiální, protizánětlivé a účinky proti zubnímu kazu. Poslední část této práce je zaměřena na analýzu propolisu pomocí separačních, spektrofotometrických a elektrochemických metod. Je popsáno stanovení fyzikálně-chemických parametrů a polyfenolických látek, zejména flavonoidů. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
propolis |
cze |
dc.subject |
antioxidační účinky |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální účinky |
cze |
dc.subject |
polyfenolické látky |
cze |
dc.subject |
antioxidant effects |
eng |
dc.subject |
antimicrobial effects |
eng |
dc.subject |
polyphenolic compounds |
eng |
dc.title |
Propolis - složení, účinky, analýza |
cze |
dc.title.alternative |
Propolis - composition, effects, analysis |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with propolis, especially its composition, effects and analysis. Thesis is divided into three parts. The first part deals with characteristic and composition of propolis, how the bees collect it and use it, and how is propolis used in medicine and pharmaceutics. The second part of this thesis is dedicated to the effects of propolis and their confirmation. It is mainly about antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory and anti-dental caries effects. The last part of this bachelor thesis is about analysis of propolis by separation, spectrophotometric and electrochemical methods. Determination of physically-chemical parameters and polyphenolic substances, especially flavonoids, is described. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35512 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30338 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|