Digitální knihovnaUPCE
 

Propolis - složení, účinky, analýza

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá propolisem, zejména jeho složením, účinky a analýzou. Práce je rozdělena na tři části. První část se zabývá charakteristikou a složením propolisu, jakým způsobem jej včely získávají a využívají a k čemu je využíván v léčitelství a farmacii. Druhá část této práce je věnována účinkům propolisu a jejich prokázání. Jedná se zejména o účinky antioxidační, antimikrobiální, protizánětlivé a účinky proti zubnímu kazu. Poslední část této práce je zaměřena na analýzu propolisu pomocí separačních, spektrofotometrických a elektrochemických metod. Je popsáno stanovení fyzikálně-chemických parametrů a polyfenolických látek, zejména flavonoidů.

Rozsah stran

44 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35512

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna ( studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

propolis, antioxidační účinky, antimikrobiální účinky, polyfenolické látky, antioxidant effects, antimicrobial effects, polyphenolic compounds

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced