dc.contributor.advisor |
Kalendová, Andréa |
|
dc.contributor.author |
Svízelová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:20:46Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:20:46Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-06-30 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65346 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na obecnou charakterizaci makromolekulárních látek dle jejich typických vlastností. Blíže se poté autorka věnuje přírodním pryskyřicím, které tvoří zajímavou skupinu přírodních makromolekulárních látek s různými možnostmi jejich využití. U každé pryskyřice jsou uvedeny její typické vlastnosti, chemické složení, naleziště a zdroje. Základním přínosem této práce je tak ucelený přehled pryskyřic přírodního původu. Zvláštní pozornost je v závěru práce kladena na pryskyřice, které se používají v potravinářství. A to na pryskyřici šelak a benzoe. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
makromolekulární látky |
cze |
dc.subject |
přírodní pryskyřice |
cze |
dc.subject |
šelak |
cze |
dc.subject |
benzoe |
cze |
dc.subject |
Macromolecular substances |
eng |
dc.subject |
natural resins |
eng |
dc.subject |
shellac |
eng |
dc.subject |
benzoin |
eng |
dc.title |
Povrchová úprava čokolády s využitím pryskyřic přírodního původu |
cze |
dc.title.alternative |
Surface treatment of chocolate by the resins of natural origin |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on a general description of macromolecular substances based on their typical properties. Then natural resins are described in detail. Natural resins form an interesting group of natural macromolecular substances, which have a lot of options how they can be used. For each resin the typical properties, chemical composition, sites and resources are shown. The fundamental benefit of this thesis is a comprehensive overview of natural resins. In the conclusion, a special attention is paid to the resins that are used in food industry, namely to benzoin resin and shellac. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35298 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.identifier.stag |
30279 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |