Povrchová úprava čokolády s využitím pryskyřic přírodního původu
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je zaměřena na obecnou charakterizaci makromolekulárních látek dle jejich typických vlastností. Blíže se poté autorka věnuje přírodním pryskyřicím, které tvoří zajímavou skupinu přírodních makromolekulárních látek s různými možnostmi jejich využití. U každé pryskyřice jsou uvedeny její typické vlastnosti, chemické složení, naleziště a zdroje. Základním přínosem této práce je tak ucelený přehled pryskyřic přírodního původu. Zvláštní pozornost je v závěru práce kladena na pryskyřice, které se používají v potravinářství. A to na pryskyřici šelak a benzoe.
Rozsah stran
44 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Farmakochemie a medicinální materiály
Studijní program
Farmakochemie a medicinální materiály
Signatura tištěné verze
D35298
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
makromolekulární látky, přírodní pryskyřice, šelak, benzoe, Macromolecular substances, natural resins, shellac, benzoin