Digitální knihovnaUPCE
 

Povrchová úprava čokolády s využitím pryskyřic přírodního původu

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce je zaměřena na obecnou charakterizaci makromolekulárních látek dle jejich typických vlastností. Blíže se poté autorka věnuje přírodním pryskyřicím, které tvoří zajímavou skupinu přírodních makromolekulárních látek s různými možnostmi jejich využití. U každé pryskyřice jsou uvedeny její typické vlastnosti, chemické složení, naleziště a zdroje. Základním přínosem této práce je tak ucelený přehled pryskyřic přírodního původu. Zvláštní pozornost je v závěru práce kladena na pryskyřice, které se používají v potravinářství. A to na pryskyřici šelak a benzoe.

Rozsah stran

44 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Farmakochemie a medicinální materiály

Studijní program

Farmakochemie a medicinální materiály

Signatura tištěné verze

D35298

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

makromolekulární látky, přírodní pryskyřice, šelak, benzoe, Macromolecular substances, natural resins, shellac, benzoin

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced