dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Mazáčová, Renáta
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:40Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:40Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-27 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64568 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce bylo stanovení zastoupení jednotlivých fenolických látek v extraktech připravených z ječmene a sladu a sledování jejich změny v průběhu sladování. Fenolické látky byly analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostním spektrometrem. Dále byla stanovena antioxidační aktivita jednotlivých extraktů a celkový obsah fenolických látek s využitím spektrofotometrických technik. Výsledky těchto spektrofotometrických metod byly následně porovnány s výsledky z kapalinové chromatografie. |
cze |
dc.format |
86 s. |
|
dc.format.extent |
3270642 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
ječmen |
cze |
dc.subject |
fenolické látky |
cze |
dc.subject |
slad |
cze |
dc.subject |
sladování |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie |
cze |
dc.subject |
antioxidační kapacita |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
barley |
eng |
dc.subject |
phenolic compounds |
eng |
dc.subject |
malt |
eng |
dc.subject |
malting |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
mass spectrometry |
eng |
dc.subject |
antioxidant capacity |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.title |
Vliv průběhu sladování ječmene na obsah vybraných fenolických látek |
cze |
dc.title.alternative |
Influence of malting on content of selected phenolic compounds |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Řezková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of this thesis was the determination of representation of individual phenolic compounds in extracts prepared from barley and malt and monitoring of their changes during malting. Phenolic compounds were analyzed using high performance liquid chromatography coupled with mass spectrometer. Further, the antioxidant capacity of the individual extracts and the total content of phenolic compounds were measured using spectrophotometric techniques. The results obtained using these spectrophotometric methods were compared with the results obtained by liquid chromatography. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35489 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30696 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |