Vliv průběhu sladování ječmene na obsah vybraných fenolických látek
Diplomová práceOmezený přístupDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této diplomové práce bylo stanovení zastoupení jednotlivých fenolických látek v extraktech připravených z ječmene a sladu a sledování jejich změny v průběhu sladování. Fenolické látky byly analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostním spektrometrem. Dále byla stanovena antioxidační aktivita jednotlivých extraktů a celkový obsah fenolických látek s využitím spektrofotometrických technik. Výsledky těchto spektrofotometrických metod byly následně porovnány s výsledky z kapalinové chromatografie.
Rozsah stran
86 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D35489
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
ječmen, fenolické látky, slad, sladování, kapalinová chromatografie, hmotnostní spektrometrie, antioxidační kapacita, extrakce, barley, phenolic compounds, malt, malting, liquid chromatography, mass spectrometry, antioxidant capacity, extraction