Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza vybraných polyfenolických látek v ječných a pšeničných sladech

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek a jejich význam v potravinářství a pivovarnictví. V teoretické části jsou popsány jednotlivé kroky výroby sladu. Dále jsou popsány jednotlivé skupiny fenolických látek, a to včetně metod izolace a stanovení. V experimentální části byla provedena optimalizace metody mikroextrakce na tuhý sorbent v mikrostříkačce pro izolaci a následnou HPLC analýzu vybraných polyfenolických látek z reálných vzorků ječných a pšeničných pivovarských sladů za použití detektoru diodového pole a elektrochemického detektoru.

Rozsah stran

71 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35475

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

ječmen, slad, extrakce, fenolické látky, kapalinová chromatografie, barley, malt, extraction, phenolic compounds, liquid chromatography

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced