dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Panáčková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:36Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:36Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-19 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64564 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek a jejich význam v potravinářství a pivovarnictví. V teoretické části jsou popsány jednotlivé kroky výroby sladu. Dále jsou popsány jednotlivé skupiny fenolických látek, a to včetně metod izolace a stanovení. V experimentální části byla provedena optimalizace metody mikroextrakce na tuhý sorbent v mikrostříkačce pro izolaci a následnou HPLC analýzu vybraných polyfenolických látek z reálných vzorků ječných a pšeničných pivovarských sladů za použití detektoru diodového pole a elektrochemického detektoru. |
cze |
dc.format |
71 s. |
|
dc.format.extent |
3417933 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
ječmen |
cze |
dc.subject |
slad |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
fenolické látky |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
barley |
eng |
dc.subject |
malt |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.subject |
phenolic compounds |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.title |
Analýza vybraných polyfenolických látek v ječných a pšeničných sladech |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of selected polyphenolic compounds in barley and wheat malts |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Řezková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds and their importance in the food and brewing industries. The theoretical part describes the individual steps of the malt production. Furthermore, different groups of phenolic compounds, including methods for their isolation and determination are presented. In the experimental part the method of microextraction by packed sorbent was optimised for isolation and subsequent HPLC analysis of selected polyphenols from real samples of barley and wheat brewery malts using diode array and electrochemical detectors. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35475 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30594 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |