dc.contributor.advisor |
Brožková, Iveta |
|
dc.contributor.author |
Michálková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:19Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:19Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-20 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64552 |
|
dc.description.abstract |
Jedním z faktorů hodnotící kvalitu potraviny je stupeň mikrobiálního znečištění. Práce je věnována výskytu mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. Teoretická část se zabývá problematikou alternativních směrů výživy, zejména vitariánstvím a konzumací biopotravin. Dále jsou popsány suroviny, ze kterých byly vyrobeny ,,raw" sušenky, a představeny skupiny mikroorganismů, které byly zkoumány mikrobiologickým rozborem. V experimentální části je popsána výroba ,,raw" sušenek, postup při mikrobiologickém a molekulárně-biologickým vyšetření. V práci je sledován vliv teploty na výskyt mikroorganismů. Získané výsledky jsou diskutovány s odbornou literaturou. |
cze |
dc.format |
101 s. |
|
dc.format.extent |
4281945 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
biopotraviny |
cze |
dc.subject |
vitariánství |
cze |
dc.subject |
raw sušenky |
cze |
dc.subject |
mikrobiologie |
cze |
dc.subject |
organic foods |
eng |
dc.subject |
raw food |
eng |
dc.subject |
raw biscuits |
eng |
dc.subject |
microbiology |
eng |
dc.title |
Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin |
cze |
dc.title.alternative |
Occurrence of microorganisms in organic food and monitoring the influence of temperature in the production of raw food |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Moťková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
One of the factors that asses the quality of the food is the degree of microbial contamination. The work is concern to the occurance of microorganism in organic foods and to minimally heat-treated foods. The theoretical part deals with the alternative movements of nutrition, particularly raw food vegan diet and consuming of organic food. Further food ingredients for the preparation of raw biscuits, and microorganisms of interest were described in introduction. In experimental part, raw biscuits were prepared by drying at different temperature followed by microbiological and molecular-biological ivestigations. The influence of different drying temperature on the microorganism´s occurrence was observed. The results were discussed with literature. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35476 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30298 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |