Digitální knihovnaUPCE
 

Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Jedním z faktorů hodnotící kvalitu potraviny je stupeň mikrobiálního znečištění. Práce je věnována výskytu mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. Teoretická část se zabývá problematikou alternativních směrů výživy, zejména vitariánstvím a konzumací biopotravin. Dále jsou popsány suroviny, ze kterých byly vyrobeny ,,raw" sušenky, a představeny skupiny mikroorganismů, které byly zkoumány mikrobiologickým rozborem. V experimentální části je popsána výroba ,,raw" sušenek, postup při mikrobiologickém a molekulárně-biologickým vyšetření. V práci je sledován vliv teploty na výskyt mikroorganismů. Získané výsledky jsou diskutovány s odbornou literaturou.

Rozsah stran

101 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35476

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

biopotraviny, vitariánství, raw sušenky, mikrobiologie, organic foods, raw food, raw biscuits, microbiology

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced