Gastronomie v Pardubickém kraji
Bakalářská práceDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu stolování, provedu analýzu jídelního lístku, chtěla bych zmínit tradiční jídla, nápoje a jejich konzumaci pro Českou Republiku.
Rozsah stran
38 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Sociální antropologie
Studijní program
Sociologie
Signatura tištěné verze
D33951
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
gastronomie, jídlo, zdravá výživa, dietetika, restaurace, hosté, etiketa, stolování, jídelní lístky, tradiční jídla, gastronomy, food, healthy food, dietetics, restaurant, guests, etiquette, dining, menus, traditional dishes