dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
cze |
dc.contributor.author |
Šromová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:33:11Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:33:11Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61287 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologií kosmetických výrobků. Obsahuje rozdělení a definici kosmetického výrobku, zabývá se také historií a zdravotní nezávadností kosmetických výrobků a jejich surovin, včetně přírodní kosmetiky. Není opomenuta bezpečnost kosmetických výrobků a hodnocení bezpečnosti kosmetických výrobků se zaměřením na jejich možnou toxicitu.
Hlavní část je věnována způsobům kontaminace kosmetických výrobků různými druhy mikroorganismů. Důraz je kladen na přehledný výčet nejdůležitějších rodů mikroorganismů kontaminujících kosmetické výrobky, doplněný vždy o názorný obrázek. V závěru je pozornost věnována použití konzervačních látek a možnostech vyšetření kosmetických výrobků. |
cze |
dc.format |
60 s. |
cze |
dc.format.extent |
1211206 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Cosmetic products |
cze |
dc.subject |
microorganisms |
cze |
dc.subject |
contamination |
cze |
dc.subject |
preservatives |
cze |
dc.subject |
diagnostic methods |
cze |
dc.subject |
kosmetický výrobek |
c |
dc.subject |
mikroorganismy |
cze |
dc.subject |
kontaminace |
cze |
dc.subject |
konzervační látky |
cze |
dc.subject |
vyšetřovací metody |
cze |
dc.title |
Mikrobiologie kosmetických výrobků |
cze |
dc.title.alternative |
Microbiology of cosmetic products |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor's work deals with microbiology of cosmetic products. A literature search work includes the distribution and the definition of cosmetic product, it also deals with the history and wholesomeness of cosmetic products and their ingredients, including natural cosmetics.The safety and evaluation of cosmetics product is not omitted, above that, there is also a part focused on possible toxicity of cosmetics product.
Main part is dedicated to contamination ways of cosmetic produts by different types of microorganisms. Emphasis is on the clearly arranged enumeration of the most important genera of microorganisms contaminating cosmetic products, always accompanied by a graphic image. In the conclusion, there is attention paid to the use of preservatives and the possibilities of cosmetic products testing. |
eng |
dc.description.department |
Katedra biologických a biochemických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Klinická biologie a chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D32471 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce.2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce.<br>3. Studentka zodpověděla vaechny dotazy a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
24261 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-13 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |