Digitální knihovnaUPCE
 

Mikrobiologie kosmetických výrobků

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologií kosmetických výrobků. Obsahuje rozdělení a definici kosmetického výrobku, zabývá se také historií a zdravotní nezávadností kosmetických výrobků a jejich surovin, včetně přírodní kosmetiky. Není opomenuta bezpečnost kosmetických výrobků a hodnocení bezpečnosti kosmetických výrobků se zaměřením na jejich možnou toxicitu. Hlavní část je věnována způsobům kontaminace kosmetických výrobků různými druhy mikroorganismů. Důraz je kladen na přehledný výčet nejdůležitějších rodů mikroorganismů kontaminujících kosmetické výrobky, doplněný vždy o názorný obrázek. V závěru je pozornost věnována použití konzervačních látek a možnostech vyšetření kosmetických výrobků.

Rozsah stran

60 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Klinická biologie a chemie

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D32471

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Cosmetic products, microorganisms, contamination, preservatives, diagnostic methods, kosmetický výrobek, mikroorganismy, kontaminace, konzervační látky, vyšetřovací metody

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced