Barviva v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie cze
dc.contributor.author Kroutilová, Lucie
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:27:23Z
dc.date.available 2015-09-27T10:27:23Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61105
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá barvivy, která se používají jako přídatné látky do potravin a jsou označovány E kódy. První část této práce je věnována základním skupinám barviv přidávaných do potravin, je popsána jejich charakteristika, výskyt, zdroje, vliv na člověka během konzumace. V další části jsou popsány nejčastěji používané metody stanovení barviv v potravinách. cze
dc.format 40 s. cze
dc.format.extent 964002 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject food additives cze
dc.subject natural dyes cze
dc.subject synthetic dyes cze
dc.subject carotenoids cze
dc.subject azo dyes cze
dc.subject determination of dyes cze
dc.subject přírodní barviva cze
dc.subject syntetická barviva cze
dc.subject karotenoidy cze
dc.subject azobarviva cze
dc.subject stanovení barviv cze
dc.title Barviva v potravinách cze
dc.title.alternative Food Dyes eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated Presented thesis focuses on food dyes that are added to foods and are marked by E codes. In the first part basic characteristics of the food dyes are mentioned, its presence, sources, effects on human health during the consumption. The next part of the thesis is about the most common methods used for determination of food dyes. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33227 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěaně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 27730 cze
dc.date.embargo 2035-07-16 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet