Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Barviva v potravinách

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kroutilová, Lucie

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá barvivy, která se používají jako přídatné látky do potravin a jsou označovány E kódy. První část této práce je věnována základním skupinám barviv přidávaných do potravin, je popsána jejich charakteristika, výskyt, zdroje, vliv na člověka během konzumace. V další části jsou popsány nejčastěji používané metody stanovení barviv v potravinách.

Popis

Klíčová slova

food additives, natural dyes, synthetic dyes, carotenoids, azo dyes, determination of dyes, přírodní barviva, syntetická barviva, karotenoidy, azobarviva, stanovení barviv

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By