dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
cze |
dc.contributor.author |
Mikešová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:26:24Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:26:24Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61065 |
|
dc.description.abstract |
Náplní této bakalářské práce je analytické stanovení anthokyaninových barviv v tmavých bobulovitých plodech, zejména v borůvkách, černém bezu a černém rybízu. Úvod práce je věnován vlastnostem, chemickému složení a využití vybraných bobulovitých plodů. Je zde uvedena doba sběru a metody zpracování. Další část práce je zaměřena na anthokyaninová barviva, jejich charakteristiku a využití v potravinářství nebo farmaceutickém průmyslu. V závěru je pozornost věnována separačním metodám, které se pro analýzu těchto přírodních barviv používají. |
cze |
dc.format |
38 s. |
|
dc.format.extent |
1169510 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Anthocyanin pigments |
cze |
dc.subject |
liquid chromatography |
cze |
dc.subject |
extraction |
cze |
dc.subject |
berries |
cze |
dc.subject |
anthokyaninová barviva |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
bobulovité plody |
cze |
dc.title |
Analýza anthokyaninových barviv v tmavých bobulovitých plodech pomocí separačních technik v kapalné fázi |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Anthocyanin Pigments in Dark Berries Using Modern Instrumental Techniques |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is the analytical determination of anthocyanin pigments in dark berries, especially blueberry, elderberry and black currant. The introduction of this thesis is focused on properties, chemical composition and application of selected berries. Further, the time of collection and the processing methods are discussed. Next part of the thesis deals with anthocyanin pigments, their characteristics and application in food and pharmaceutical industries. In the last part, the attention is paid on separation methods, which are used for the analysis of these natural pigments. |
eng |
dc.description.department |
Ústav organické chemie a technologie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D32810 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla a úspěaně obhájila svou bakalářskou práci |
cze |
dc.identifier.stag |
27111 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-27 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |