Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza anthokyaninových barviv v tmavých bobulovitých plodech pomocí separačních technik v kapalné fázi

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Náplní této bakalářské práce je analytické stanovení anthokyaninových barviv v tmavých bobulovitých plodech, zejména v borůvkách, černém bezu a černém rybízu. Úvod práce je věnován vlastnostem, chemickému složení a využití vybraných bobulovitých plodů. Je zde uvedena doba sběru a metody zpracování. Další část práce je zaměřena na anthokyaninová barviva, jejich charakteristiku a využití v potravinářství nebo farmaceutickém průmyslu. V závěru je pozornost věnována separačním metodám, které se pro analýzu těchto přírodních barviv používají.

Rozsah stran

38 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Farmakochemie a medicinální materiály

Studijní program

Farmakochemie a medicinální materiály

Signatura tištěné verze

D32810

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Anthocyanin pigments, liquid chromatography, extraction, berries, anthokyaninová barviva, kapalinová chromatografie, extrakce, bobulovité plody

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced