Optimalizace přípravy vzorku pro potřeby anorganické prvkové analýzy jater, kostí a tuku vyder říčních vybranými metodami atomové spektrometrie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Husáková, Lenka cze
dc.contributor.author Nováková, Lucie
dc.date.accessioned 2015-08-10T07:51:26Z
dc.date.available 2015-08-10T07:51:26Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/60639
dc.description.abstract Práce byla věnována optimalizaci přípravy vzorků jater, tuku a kostí vyder říčních pro potřeby anorganické prvkové analýzy za využití vybraných metod atomové spektrometrie (AAS, ICP-MS). Byla provedena optimalizace lyofilizace, mikrovlnné mineralizace, byl studován vliv homogenizace vzorku a velikost navážky na výsledky stanovení. Pro optimalizaci vybraných postupů bylo použito frakcionální faktorové plánování, výsledky stanovení rtuti v reálných vzorcích vydřích tkání byly zpracovány za využití vybraných statistických metod. Správnost metody pro stanovení 16 elementů byla ověřena pomocí SRM Bovine Liver 1577c.. cze
dc.format 76 s. cze
dc.format.extent 2629456 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject FLAAS cze
dc.subject river otter cze
dc.subject fractional factorial design cze
dc.subject analysis of variance cze
dc.subject statistical analysis of one-dimensional data cze
dc.subject ICP-MS cze
dc.subject AMA 254 cze
dc.subject inorganic element analysis eng
dc.subject biological sample analysis eng
dc.subject microwave digestion eng
dc.subject lyophilization eng
dc.subject anorganická prvková analýza cze
dc.subject vydra říční cze
dc.subject analýza biologických vzorků cze
dc.subject mikrovlnná mineralizace cze
dc.subject lyofilizace cze
dc.subject analýza rozptylu cze
dc.title Optimalizace přípravy vzorku pro potřeby anorganické prvkové analýzy jater, kostí a tuku vyder říčních vybranými metodami atomové spektrometrie cze
dc.title.alternative Optimization of sample preparation for elemental analysis of liver, bone, and fat of river otters by selected atomic spectrometry methods eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Bartoš, Martin cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated The work was focused on preparation of liver, fat, and bone samples of river otter for inorganic elemental analysis by using selected atomic spectrometry methods (AAS, ICP-MS). The optimization of lyophilization and microwave digestion was performed, and the influence of sample homogeneity and sample mass were studied. Fractional factorial design was used for optimization purposes. The results of mercury determination in real samples of river otter were processed using selected statistical methods. The accuracy of the method for determination of 16 elements was verified by analysis of SRM Bovine Liver 1577c eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33456 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přistoupila k obhajobě diplomové práce, zodpověděla dotazy oponenta a obhájila diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 27123 cze
dc.date.embargo 2035-05-21 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet