Stanovení obsahu vybraných látek v medovinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa cze
dc.contributor.author Melicharová, Šárka
dc.date.accessioned 2014-09-22T12:30:24Z
dc.date.available 2014-09-22T12:30:24Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (archiv) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/58347
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá technologií výroby medoviny, jejím složením a fyzikálně chemickými vlastnostmi prolinu a 5-hydroxymethylfurfuralu. V experimentální části byl spektrofotometrickou technikou stanoven obsah prolinu a technikou kapalinové chromatografie v systému reverzních fází 5-hydroxymethylfurfural. Dále byl destilačně stanoven obsah alkoholu. Tyto parametry byly stanoveny celkem u třinácti vzorků medovin, sedm vzorků bylo získáno od včelařů a šest vzorků bylo zakoupeno v obchodních sítích. cze
dc.format 45 s. cze
dc.format.extent 1482477 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject medovina cze
dc.subject med cze
dc.subject prolin cze
dc.subject 5-hydroxymethylfurfural (HMF) cze
dc.subject mead eng
dc.subject honey eng
dc.subject proline eng
dc.subject HMF eng
dc.title Stanovení obsahu vybraných látek v medovinách cze
dc.title.alternative Determination of selected compounds content in meads eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the analysis of selected compounds in meads. In the teoretical part deals with technology of production of mead, its composition and physicochemical properties of proline and 5-hydroxymethylfurfural. Experimental part is focused on the determination of content of proline by spectrophotometric method and content of 5-hydroxymethylfurfural by RP- HPLC method with UV detection. Alcohol content was determined by distillation. These parameters were determined in thirteen samples of mead, seven samples were obtained from beekeepers and six were bought from the markets. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31150 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 24408 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet