Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení obsahu vybraných látek v medovinách

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá technologií výroby medoviny, jejím složením a fyzikálně chemickými vlastnostmi prolinu a 5-hydroxymethylfurfuralu. V experimentální části byl spektrofotometrickou technikou stanoven obsah prolinu a technikou kapalinové chromatografie v systému reverzních fází 5-hydroxymethylfurfural. Dále byl destilačně stanoven obsah alkoholu. Tyto parametry byly stanoveny celkem u třinácti vzorků medovin, sedm vzorků bylo získáno od včelařů a šest vzorků bylo zakoupeno v obchodních sítích.

Rozsah stran

45 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D31150

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (archiv)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

medovina, med, prolin, 5-hydroxymethylfurfural (HMF), mead, honey, proline, HMF

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced