Stanovení obsahu vybraných látek v medovinách
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá technologií výroby medoviny, jejím složením a fyzikálně chemickými vlastnostmi prolinu a 5-hydroxymethylfurfuralu. V experimentální části byl spektrofotometrickou technikou stanoven obsah prolinu a technikou kapalinové chromatografie v systému reverzních fází 5-hydroxymethylfurfural. Dále byl destilačně stanoven obsah alkoholu. Tyto parametry byly stanoveny celkem u třinácti vzorků medovin, sedm vzorků bylo získáno od včelařů a šest vzorků bylo zakoupeno v obchodních sítích.
Rozsah stran
45 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D31150
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (archiv)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
medovina, med, prolin, 5-hydroxymethylfurfural (HMF), mead, honey, proline, HMF