Digitální knihovnaUPCE
 

Diplomové práce / Theses KTŘD DFJP (Ing.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5752

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 143
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Návrh technologie práce seaďovacího nádraží po dokončení 4. stavby uzlu Plzeň
    (Univerzita Pardubice, 2024) Bárta Telecká, Zuzana; Nachtigall, Petr
    Práce se zabývá seaďovacím nádražím Doubravka v Plzni. eší problematiku dvou významných investičních akcí - Správy železnic s. o. a editelství silnic a dálnic, které se více či mén dotýkají tohoto nádraží. Ovlivnna bude jeho konfigurace a rozsah technického vybavení, což se dotkne seaďovacího nádraží jak technicky, tak dopravn. Shrnuje stav spádovišt ped rekonstrukcí a navrhuje vhodné varianty ešení po jeho rekonstrukci.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Prověření dopravní technologie v úseku Velký Osek - Nymburk hlavní nádraží
    (Univerzita Pardubice, 2024) Urban, Petr; Matuška, Jaroslav
    Diplomová práce Prověření dopravní technologie v úseku Velký Osek - Nymburk hlavní nádraží se zabývá posouzením vhodnosti navrženého technického řešení pro předpokládaný rozsah dopravy a je-li daný dopravní koncept vhodně navržen.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Technologické aspekty přepravy kontejnerů na vybraných trasách v rámci Armády České republiky
    (Univerzita Pardubice, 2024) Piskač, Hynek; Široký, Jaromír
    Práce se zabývá systémem využití kontejnerů v Armádě České republiky. Popisuje nejvíce využívané typy kontejnerů, prostředky pro jejich přepravu a manipulaci s nimi. V práci je dále zhodnocena infrastruktura vybraných posádek Armády České republiky z hlediska jejího využití pro kombinovanou dopravu. V její poslední části je uvedeno srovnání železniční a silniční přepravy kontejnerů na trasách do vybraných posádek.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Zpoplatnění železniční dopravní cesty v evropských zemích
    (Univerzita Pardubice, 2024) Špringl, Tomáš; Molková, Tatiana
    Práce by měla dát přehled způsobů zpoplatnění dopravní cesty a služeb ve vybraných zemích konkrétně Česká republika, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Dánsko, Švédsko Polsko, Srbsko a Chorvatsko a dát přehlednou formou srovnání mezi různými způsoby zpoplatnění a různou výší těchto poplatků i ve vazbě na osobní expresní a regionální vlaky a nákladní vlaky.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Změna provozu městské hromadné dopravy při výlukové činnosti v jižní části Ostravy
    (Univerzita Pardubice, 2024) Odvárka, Petr; Bulíček, Josef
    Tato diplomová práce se zabývá změnou organizace městské hromadné dopravy v jižní části Ostravy během výluky tramvajové trati na ulicích Horní a Závodní. Cílem práce je navrhnout řešení výluky, které by bylo co nejméně komplikované pro cestující, minimalizovalo počet přestupů a zároveň bylo pro Dopravní podnik Ostrava a.s. co nejméně finančně náročné a vytvořit metodiku pro tvorbu výlukových plánů, kterou by mohl dopravní podnik aplikovat i v jiných částech města. V práci je popsáno dotčené území, systém městské hromadné dopravy v Ostravě včetně ODIS a úloha DPO při řešení výluk. V praktické části autor DP srovnává běžný a výlukový provoz MHD, navrhuje trasy linek náhradní dopravy, určuje minimální počet potřebných vozidel a předkládá vlastní základní návrh výluky s podrobnými jízdními řády, které sám vypracoval, a zkoumá možnosti úspor provozních nákladů. V diplomové práci je představena varianta DPO a je porovnána s autorovým základním návrhem výluky. V závěru práce je výluka vyhodnocena z hlediska provozních nákladů a autor dochází k závěru, že jeho základní návrh může sloužit jako metodika pro tvorbu výlukových plánů u podobných situací v budoucnosti.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Nasadenie nízkoemisných vozidiel na linku 63 MHD Bratislava
    (Univerzita Pardubice, 2024) Barkar, Andrej; Drdla, Pavel
    Práca sa zameriava na analýzu a návrh optimálneho nasadenia nízkoemisných vozidiel pre mestskú hromadnú dopravu v Bratislave. Práca obsahuje podrobnú analýzu súčasného stavu dopravného podniku, charakteristiky vozového parku a linky 63, vrátane jej intervalov, pracovných služieb a konečných zastávok. Autor predkladá viaceré varianty riešení s použitím rôznych typov nízkoemisných vozidiel, ako sú elektrobusy, trolejbusy s nezávislým zdrojom energie a CNG autobusy. V závere práce je vybraný najvhodnejší variant pre linku 63 na základe multikriteriálnej analýzy, komparatívnej metódy zameranej na emisie vozidiel, analýzy cien pohonných hmôt do budúcnosti a CBA analýzy.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Změna technologie provozu na železniční trati Olomouc - Krnov po aplikaci racionalizačních opatření
    (Univerzita Pardubice, 2024) Kubelka, Dominik; Matuška, Jaroslav
    Práce se zabývá analýzou železniční infrastruktury a dopravní technologie provozu na části celostátní dráhy číslo 310A v úseku Olomouc - Bruntál - Krnov. Na základě analýzy jsou v práci navrženy racionalizační úpravy železniční infrastruktury, potřebné pro realizaci nové dopravní technologie provozu na trati. Součástí práce je i vyhodnocení navržených úprav.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Technologický postup kontroly vozidla po ukončeném operativním leasingu u společnosti AZ Mobility s.r.o.
    (Univerzita Pardubice, 2023) Moc, Jan; Kleprlík, Jaroslav
    V práci bude analyzován technologický postup kontroly vozidla po ukončeném operativním leasingu ve vybrané firmě. Práce bude obsahovat návrh změn technologického procesu přebírání vozidel po ukončeném operativním leasingu s využitím mobilního zařízení a zpřehlednění výstupů kontroly vozidel pro leasingovou společnost. Zároveň bude práce obsahovat návrh elektronické verze "Přebíracího protokolu". S ohledem na specifika firmy bude tento proces kontroly aplikovatelný pouze pro vybranou leasingovou společnost.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Návrh provozu na nové větvi linky A ze stanice Strašnická
    (Univerzita Pardubice, 2023) Valeček, Adam; Drdla, Pavel
    Práce navrhuje řešení provozu na nové větvi linky metra A (větev A2), která se ve stanici Strašnická rozdvojí na novou linku A2. V práci bude v rámci návrhu nové větvě linky sestaven grafikon vlakové dopravy pro provoz s cestujícími.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Návrh zefektivnění skladování ve vybrané firmě
    (Univerzita Pardubice, 2023) Konečný, Radek; Seidlová, Andrea
    Diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu v oblasti skladování vybrané společnosti. Na zjištěné nedostatky a problémy identifikované v rámci analýzy probíhá předložení návrhů vedoucích ke zvýšení efektivity a zlepšení stávající situace. Poslední kapitola se zabývá zhodnocením daných návrhů.