Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works KTŘD DFJP (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5751

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 831
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza dopravní obslužnosti v oblasti Národního parku Šumava a návrhy její racionalizace
    (Univerzita Pardubice, 2024) Stross, Tobiáš; Heřmánková, Andrea
    Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopravní obslužnosti, mající význam z pohledu rekreační dopravy, v oblasti Národního parku Šumava. Nejprve je analyzován stávající provoz na vybraných linkách veřejné osobní dopravy. Poté se autor soustřeďuje na provedení dílčích technologických úprav provozu osobní železniční dopravy na souboru tzv. "šumavských lokálek" a dále na provedení technologických úprav u sezónní autobusové linky 430979 (Železná Ruda - Prášily - Modrava - Kvilda). Cílem této práce je na základě předložených návrhů změn dopravní obslužnosti zefektivnit a zatraktivnit veřejnou dopravu na území Národního parku Šumava a v navazujícím širším okolí.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza technologie skladování ve firmě Smarty CZ a.s.
    (Univerzita Pardubice, 2024) Landová, Alžběta; Šourek, David
    Bakalářská práce se zabývá analýzou technologie skladování ve firmě Smarty CZ a.s. V první části je uvedena analýza současného stavu skladování. V druhé části jsou navržena vylepšení pro současné skladování a expedici. Ve třetí části jsou navržená vylepšení vyhodnocena.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh na zřízení regionálního dispečerského pracoviště Klatovy
    (Univerzita Pardubice, 2024) Javorský, Martin; Nachtigall, Petr
    Práce se zaobírá zvýšením bezpečnosti a efektivity provozu převedením tratě Horažďovice předměstí - Klatovy a zřízením regionálního dispečerského pracoviště v Klatovech. Popisuje možnosti úprav zabezpečovacího zařízení v jednotlivých dopravnách a analyzuje možnou redukci pracovních míst zavedením dálkového řízení provozu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza logistických procesů ve firmě
    (Univerzita Pardubice, 2024) Mašková, Daniela; Krbálková, Michaela
    Bakalářská práce se zabývá analýzou a hodnocením logistických systémů využívaných u vybrané firmy. Po hodnocení systému externího poskytovatele logistických služeb Preymesser bude řešen způsob optimalizace a návrh opatření pro zlepšení procesu JIS dodávek.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza chování cyklistů na pozemních komunikacích
    (Univerzita Pardubice, 2024) Málek, Kamil; Ledvinová, Michaela
    Práce je sestavena jako bakalářská práce, ve které autor analyzoval chování cyklistů na pozemních komunikacích. Autor provedl průzkum pomocí dotazníku, který šířil pomocí sociálních sítí, a zároveň provedl svůj průzkum v okolí Chrudimi a Pardubic.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Uložení a zajištění nákladu u vybrané přepravy zboží
    (Univerzita Pardubice, 2024) Jašková, Viktória; Široký, Jaromír
    Práce se zaměřuje na uložení a zajištění nákladu v oblasti silniční dopravy. Analyzuje faktory, které mají vliv na chování nákladu během přepravy a poukazuje na důležitost uložení a zajištění nákladu z hlediska bezpečnosti. Dále popisuje nejčastější způsoby zajištění nákladu a požadavky na jejich správné použití. Pro lepší pochopení dané problematiky je teoretická část doplňena praktickými příklady z reálných přeprav. Obsahem praktické části je analýza konkrétních přeprav, včetně dporučení autora a nárvrhů na jejich zlepšení
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Analýza systémů přepravy a skladování paliva na mezinárodním regionálním letišti
    (Univerzita Pardubice, 2024) Schwär, Vladislav; Seidlová, Andrea
    Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou systémů přepravy a skladování paliva na mezinárodním regionálním letišti v Pardubicích. Je rozdělena na část teoretickou, popisující příslušné normy a standardy, a část praktickou, v rámci které byl proveden hloubkový rozhovor a následná analýza. Na základě vyhodnocení praktické část poté byly vytvořeny modelové situace a možná řešení problematických aspektů. Výsledný text tedy přináší možnost praktického uplatnění dosažených výsledků a učiněných závěrů.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Problematika preference tramvajové dopravy v souvislosti s průjezdem křižovatkou řízenou světelnou signalizací
    (Univerzita Pardubice, 2024) Krčál, Daniel; Bulíček, Josef
    Bakalářská práce se zabývá preferencí tramvají na křižovatkách řízených světelnou signalizací. Analyzuje možnosti reakce řadiče křižovatky na detekovaná vozidla a rozebírá problematiku preferování tramvají na zastávkách před hranicí křižovatky. Součástí práce je vyvinutí simulačního modelu, na kterém je možné testovat vliv jednotlivých preferenčních opatření na provoz tramvají a jejich zdržení.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Měření kvality při provozu autobusů veřejné linkové dopravy
    (Univerzita Pardubice, 2024) Sklenička, Josef; Kleprlík, Jaroslav
    Bakalářská práce se zabývá analýzou kvality při provozu autobusů veřejné linkové dopravy. Hlavní část analýzy zhodnotí 5 integrovaných dopravních systémů (PID, IDOL, IDS JMK, IDS ZK, IDSOK). Jejich aplikované standardy porovná mezi sebou, zhodnotí vybrané požadavky a navrhne jejich úpravu a představí nová řešení. Hodnocení proběhne na základě výšky vstupních a provozních nákladů, úrovni zvýšení kvality, negativních dopadů, možnostech dodržování standardů a způsobu postihů a motivací.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza využívání nákladních kol pro osobní potřebu
    (Univerzita Pardubice, 2024) Kopecký, Michal; Seidlová, Andrea
    Cílem této bakalářské práce je na základě provedeného dotazníkového šetření zanalyzovat a vyhodnotit ochotu / okolnosti využívání nákladních jízdních kol pro osobní potřebu jako alternativu k osobnímu automobilu (nákupy, přeprava nákladů apod.). Vyhodnotit kritéria, která tuto ochotu podmiňují. Porovnat situaci v České republice se zahraničím. Navrhnout prostředky pro zvýšení atraktivity a motivace využívání nákladních kol v běžném životě.