Digitální knihovnaUPCE
 

Diplomové práce / Theses KID DFJP (Ing.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5748

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 36
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Návrh systému pro řízení místních prací vlakotvorné stanice
    (Univerzita Pardubice, 2021) Setlíková, Petra; Strádal, Oktavián; Mazač, Pavel
    Tato diplomová práce se zabývá informačními systémy pro řízení místních prací v rámci vlakotvorných stanic. Obsahem první hlavní části práce je analýza zdrojů, technologických postupů, procesů a používaných nástrojů k řízení prací v železničních stanicích a dalších dopravních bodech jejímž výsledkem je odhalení slabých míst. Druhá hlavní část se věnuje návrhu řešení informační podpory, která umožní zefektivnění provozního plánování a operativního řízení práce ve vlakotvorných stanicích a tím přispěje k odstranění zjištěných nedostatků.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Rozšíření redakčního systému o e-commerce modul
    (Univerzita Pardubice, 2020) Mareš, Ondřej; Šroll, Josef; Machalík, Stanislav
    Diplomová práce pojednává o vývoji e-commerce rozšíření pro open source redakční systém. V teoretické části je provedena rešerše existujících redakčních systémů a popsány použité technologie. V praktické části je popsán vytvořený modul pro redakční systém Fork CMS.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Vyhodnocování odlišných variant železničního provozu s využitím počítačové simulace
    (Univerzita Pardubice, 2019) Zatloukal, Jakub; Bažant, Michael; Bulíček, Josef
    Cílem práce bylo vytvořit simulační model železniční stanice Pardubice hl. n. a jeho prostřednictvím vyhodnotit různé varianty železničního provozu v této stanici. Model i jeho simulace měly být realizovány pomocí systému OpenTrack. Jako jedna ze simulovaných variant byla od začátku považována rozsáhlá rekonstrukce železničního uzlu jako taková. Druhou variantou je související stavba dvoukolejného úseku z Pardubic směrem na Rosice. Výsledný model se detailně soustředí na hlavní železniční uzel a obsahuje osobní vlakové spoje v časovém rozmezí cca 6:00 až 9:00. Neobsahuje nákladní dopravu. Vyhodnocením 100 replikací každé varianty vyšlo najevo, že varianta s dvoukolejným úsekem směrem na Rosice je příznivější, co se týče vzniku zpoždění. Model má v sobě určitý nepoužitý obsah, který umožňuje další rozšiřování.
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Analytické a simulační přístupy k řešení úloh teorie hromadné obsluhy
    (Univerzita Pardubice, 2019) Daňhel, František; Míča, Ondřej; Slavíček, Ondřej
    Práce se zabývá systémy hromadné obsluhy a srovnává analytický a simulační přístup jejich řešení. Seznamuje s teorií hromadné obsluhy a uvádí vzorce potřebné pro analytické řešení běžných modelů. Popisuje návrh a implementaci simulačního softwaru, který byl v rámci práce vyvinut v programovacím jazyce Java. Na konkrétních příkladech běžných modelů jsou porovnány výsledky analytického a simulačního řešení.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Framework pro tvorbu webových informačních systémů
    (Univerzita Pardubice, 2019) Jindra, Jan; Machalík, Stanislav; Kulička, Jiří
    Diplomová práce se zabývá tvorbou prototypu softwarového nástroje - frameworku, který usnadňuje a zefektivňuje vývoj informačních a administračních webových systémů. Výsledkem práce je nástroj pro programátora, který programátorovi dokáže ulehčit práci a přidat do ní více znovupoužitelnosti. V práci je uveden rozbor architektury, ze které je výsledný framework sestaven. Následně jsou zkoumány, rozebírány a modifikovány konkrétní nástroje, které napomáhají k fungování celého principu a pomáhají k tvorbě systémů, které mohou vznikat díky tomuto frameworku. Mezi tyto nástroje lze zařadit generátory, které dokáží velice jednoduše vytvářet formuláře či tabulky včetně veškeré jejich obsluhy. Ke konci práce je rozbor a popis následné modularizace a možnosti rozdělení systému do modulů, které lze navzájem kombinovat a využívat tak, aby došlo k zefektivnění práce programátora.
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Aplikace pro tisk knižního jízdního řádu vlaků
    (Univerzita Pardubice, 2019) Pokorný, Jan; Greiner, Karel; Neustadt, Marek
    Předmětem této diplomové práce je popis pravidel a zákonitostí při tvorbě knižního jízdního řádu vlaků. Dále vývoj aplikace, která slouží jako editor tratí pro export knižního jízdního řádu do textového editoru.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Informační systém pro strojírenskou výrobu
    (Univerzita Pardubice, 2018) Herčík, Pavel; Rejsek, Ondřej; Drvota, Zdeněk
    Diplomová práce se zabývá vytvořením Informačního systému pro strojírenskou výrobu. Který bude pomáhat v řízení výroby u menších a středních podniků. Pro řízení báze dat bude použit systém MySQL. Informační systém bude používán desktopovou aplikací, která bude vytvořena ve vývojovém prostředí NetBeans za použití programovacího jazyku JAVA.
  • Diplomová práceOmezený přístup
    Aplikace pro sledování činností uživatelů
    (Univerzita Pardubice, 2016) Rajm, Lukáš; Greiner, Karel; Šroll, Josef
    Předmětem této práce je vývoj aplikace složené z klientského programu a aplikačního serveru. Klientský program sleduje aktivity uživatele (připojení USB disku, spuštění aplikace apod.) definované aplikačním serverem a odesílá je na aplikační server. Aplikační server tyto aktivity zaznamenává do databáze nebo souboru a zobrazuje je na obrazovce. Aplikace může případně sloužit také k omezení některých činností uživatele.
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Server pro přidělování čísel vlaků SŽDC, s. o.
    (Univerzita Pardubice, 2015) Bajer, Libor; Greiner, Karel; Neustadt, Marek
    Předmětem diplomové práce je vytvoření serverové služby poskytující ostatním systémům unikátní čísla vlaku. Pro tento cíl práce rozebírá pojmy projektování SW systémů a problematiku serverových služeb a komunikace technologií .NET Remoting. Práce pojednává také o současném a žádaném způsobu číslování vlaků na síti SŽDC.
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Pravděpodobnostní kalkulátor
    (Univerzita Pardubice, 2015) Nadrchal, Tomáš; Záhorová, Věra; Prouza, Ludvík
    Výsledná aplikace se zabývá generováním hodnot náhodné proměnné, výpočty a porovnáváním charakteristik implementovaných rozdělení pravděpodobnosti, testováním náhodných čísel, analýzou naměřených dat a umožňuje výpočet funkčních hodnot některých relativně složitých funkcí. Navíc je doplněna o publikaci, která obsahuje potřebný teoretický aparát, podrobný návod k ovládání aplikace a popis její struktury. Díky velkému množství rozdělení pravděpodobnosti lze generátory čísel a možnost analýzy dat využít nejen v dopravních simulačních modelech, ale napříč všemi obory. Své místo si práce najde i na akademické půdě, kde může pomoci nejen studentům teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky.