Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works KEEZ DFJP (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5745

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 135
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh stabilizovaného napájecího zdroje s PV článkem pro napájení teplotního senzoru
    (Univerzita Pardubice, 2024) Lebduška, Ondřej; Leuchter, Jan
    Bakalářské práce se zabývá návrhem napájení teplotního čidla využívajícího fotovoltaický článek pro aplikaci v dopravních prostředcích. V práci se řeší návrh koncepce zapojení pro stabilizaci napětí z fotovoltaického článku pro teplotní senzor. Dále se ověřuje funkčnost zařízení při různých světelných podmínkách a navržení způsobu řešení v případech nízké intenzity světla. Nakonec se práce zabývá možným použitím v dopravě.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Studie energetiky provozu linky s velkokapacitními trolejbusy s pomocným akumulátorovým napájením
    (Univerzita Pardubice, 2024) Szotkowski, David; Novák, Jaroslav
    Bakalářská práce se zabývá energetikou provozu trolejbusů s pomocným akumulátorovým napájením na lince spojující Nádraží Veleslavín s Mezinárodním letištěm Václava Havla v Praze. Nejdříve se věnuje koncepci velkokapacitních trolejbusů s pomocným akumulátorovým napájením a shrnuje jejich vlastnosti. Dále podrobně popisuje a parametrizuje trasu linky trolejbusů a vytváří výpočetní model pro určení trakčních a energických parametrů. Nakonec navrhuje možné kroky vedoucí k optimalizaci spotřeb energie při jízdě trolejbusu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Emulácia stacionárnej časti národného vlakového zabezpečovača PZB
    (Univerzita Pardubice, 2024) Glosz, Oliver; Ouředníček, Jan
    Práca sa zaoberá návrhom emulačného zariadenia, ktoré má za účel nahradiť traťovú časť zabezpečovacieho systému PZB v podmienkach infraštruktúry, kde tento systém nie je inštalovaný, aby sa docielilo oboznámenie personálu vedúceho vozidlo o charakteristikách systému a spôsoboch jeho ovládania, pričom emulátor nemožno považovať za plnohodnotnú náhradu zabezpečovacieho zariadenia a pomocou neho nie je možné považovať jazdu vlaku za zabezpečenú.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Převodník diagnostického protokolu na CAN BUS
    (Univerzita Pardubice, 2024) Stejskal, Petr; Mašek, Zdeněk
    Bakalářská práce se zabývá návrhem a testováním programu pro převodník, který vyčítá z vozidla diagnostická data ze zásuvky OBD pomocí protokolu UDS. Ty poté přeposílá na další sběrnici CAN, ale bez protokolu. Odesílá tedy pouze zprávy s definovaným ID.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh systému automatické optické kontroly vrstvových rezistorů využívaných v dopravních prostředcích a infrastruktuře
    (Univerzita Pardubice, 2024) Linzmajer, Benjamín; Sadílek, Ondřej
    Tato práce se zaměřuje na návrh pracoviště automatické optické kontroly (AOI), a to pro konkrétní výrobek používaný v dopravních prostředcích a infrastruktuře. Práce vychází z principů FMEA, které také představuje, dále poskytuje přehled v současnosti používaných způsobů kontrol a systematizuje typové vady na zvoleném typu výrobku. V samotném závěru přináší na základě definovaných nároků na inspekční zařízení konkrétní návrh pracoviště AOI a zachycuje míru jeho dosavadní implementace.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    FOTOVOLTAICKÝ SYSTÉM VYUŽÍVAJÍCÍ AKUMULÁTOROVÉHO PACKU ELEKTRICKÉ KOLOBĚŽKY
    (Univerzita Pardubice, 2024) Raus, Jakub; Sadílek, Ondřej
    Práce se v první části zabývá obnovitelnými zdroji, hlouběji rozebírá principy fotovoltaické přeměny energie, popisuje druhy fotovoltaických článků. Dále se zabývá fotovoltaickými systémy a jejich zapojením. Následuje deklarace požadavků na malý ostrovní systém, porovnává vybrané komerční produkty. Poté se práce zaměřuje na konkrétní realizaci, při které proběhl výběr vhodných komponent, návrh desek plošných spojů, sestrojení malého ostrovního systému, a popis jeho řízení pomocí mikrokontroléru.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Dokumentácia staničných zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále DFJP
    (Univerzita Pardubice, 2024) Hradil, Jakub; Ouředníček, Jan
    Táto práca sa venuje tvorbe dokumentácie staničných zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále DFJP. Práca je rozdelená do troch častí, v prvej sa venuje prehľadu noriem, ktoré sa venujú záverovým tabuľkám a situačným schémam a prehľadu dostupným počítačových programov vhodných na ich tvorbu, druhá časť sa venuje popisu staníc najmä v kontexte zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále a tretia časť sa venuje samotnej tvorbe situačných schém a záverových tabuliek a ich následnej tlači.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh proudového zdroje pro napájení RGB LED
    (Univerzita Pardubice, 2024) Smolík, Petr; Leuchter, Jan
    Tato bakalářská práce se zabývá návrhem koncepce napájení RGB LED použitého ve zvoleném dopravním prostředku. Práce si klade za cíl nejen vybrat vhodnou topologii proudového zdroje a měniče, ale rovněž implementovat praktické řešení zdroje. Práce se dále věnuje přizpůsobením požadavků standardizace v oblasti elektromagnetické kompatibility. Celkový záměr práce spočívá ve vytvoření efektivního a normami odpovídajícího systému napájení pro RGB LED v daném dopravním prostředku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Superkapacitorový startovací zdroj
    (Univerzita Pardubice, 2024) Šilar, Vojtěch; Sadílek, Ondřej
    Tato bakalářská práce se zabývá návrhem startovacího zdroje využívajícího superkapacitory. Teoretická část popisuje současnou nabídku na trhu, princip superkapacitorů, topologie startovacích zdrojů včetně jejich případných úskalí. Praktická část řeší konkrétní zapojení, návrh DPS, program pro mikrokontrolér, i měření z reálného použití.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza dat z jízd a nabíjení elektromobilů
    (Univerzita Pardubice, 2023) Horák, Jakub; Mašek, Zdeněk
    Tato práce se zaměřuje na zpracování dat z jízd a nabíjení čtyř elektromobilů - Hyundai Ioniq, Hyundai Kona, Tesla model S a Škoda Citigoe iV. Testování proběhlo v období ledna a února roku 2022. První část se věnuje stručnému přehledu stavu elektromobility v ČR a představení testovaných vozidel. Druhá část se již zabývá samotnou analýzou dat z testování a interpretací jejich výsledků.